Dinsdag 26 oktober 18:30 kick-off OldStars tafeltennis met Bettine Vriesekoop!

Tafeltennisvereniging Maashorst start met OldStars tafeltennis. Uitgangspunt van dit project van het Nationaal Ouderenfonds is dat sport een positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van ouderen. Naast bewegen is het sociale aspect belangrijk.

Veel ouderen willen wel sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt bijvoorbeeld doordat er onvoldoende passend aanbod in de buurt is en ouderen vaak fysieke ongemakken ervaren. Ouderen benaderen sport en bewegen op een andere wijze en zij willen ook andere beweegvormen terugzien. Het gaat hier namelijk niet per se om winnen, maar meer om het ontmoeten en meedoen. Zo wordt het brede gezondheidsaspect gecombineerd met een leuke activiteit in een sociale setting. De combinatie tussen het sociale gedeelte, het fysieke gedeelte en de mogelijkheid om daar zelf invloed op te hebben staat daarin centraal. “Ontmoeten, meedoen & bewegen en zelfredzaamheid zijn de kernwaarden van OldStars” Uit onderzoek blijkt dat de deelnemers aan OldStars spelvormen zich fitter voelen dan voorheen. Ook geven de resultaten aan dat deze ouderen onderdeel van ‘hun club’ zijn. De OldStars (deelnemende ouderen) raken vaak bevriend en genieten net zo van de ‘derde helft’ als van het spel zelf.

Het concept van OldStars is al bekend uit andere takken van sport, al hebben ze daar soms een andere naam, zoals Walking Football. OldStars tafeltennis is een aangepaste spelvorm voor tafeltennis. Iedereen kan meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Naast de laagdrempelige sport tafeltennis biedt een OldStars-trainer andere beweegvormen aan. De trainingen zijn geschikt voor mensen die te maken hebben met een blessure of juist op zoek zijn naar een leuke en gezellige sportactiviteit. Ook wanneer iemand iets ouder is of voorzichtig weer in beweging wil komen, is OldStars tafeltennis heel erg geschikt. Het gezellig samen koffiedrinken en bijkletsen zijn vaste onderdelen van elke training.

Op dinsdag 26 oktober zal TTV Maashorst de Kick off geven van OldStars tafeltennis. De Kick off wordt gehouden door de ambassadeur van OldStars tafeltennis Bettine Vriesekoop in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) en TTV Maashorst.

Vanaf woensdag 3 november zal deze training iedere woensdag vanaf 18.30 uur plaatsvinden in speelzaal de Wijde Wereld, Helmteken 24 te Uden.

Aanmelden en info:
oldstars@ttvmaashorst.nl