Skip to main content

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hogere machten beslissen Finale Jubileum Duo Competitie

Als afsluiter van ons Jubileumjaar hadden we als Jubileum Commissie nog een passend slotstuk op de rol.
Gedurende het hele jaar hadden diverse teams al deel kunnen nemen aan de Jubileum DuoCompetitie om de strijden om de Jos Theijssen bokaal.
Om die strijd te beslechten werd op 20 december jl. de Finale dag Jubileum Duo Competitie georganiseerd.
De opzet van de hele competitie was gebaseerd op de gedachte dat er voor iedereen een gelijk speelveld moest zijn of je nu een sterk of een minder sterk team was.
Die lijn doortrekken in de finale
was nog een aardige puzzel. Dat was overigens niet de enige puzzel van die avond, want ook het afwerken van een volwaardig toernooi in een relatief kort tijdsbestek was best een uitdaging.
Maar los van het competitie element, moest het vooral een mooie afsluiting van een fantastisch jubileumjaar worden.
Omdat niet alle teams compleet op konden komen dagen werd in de dagen
voor het toernooi nog een heus charme offensief gestart wat leidde tot verrassende gelegenheidsduo’s.

Om de sfeer van het afgelopen jaar nog eens op te halen was er een mooie presentatie met foto’s en filmpjes gemaakt die de hele avond op een scherm heeft gedraaid.
De
leden die niet meededen met het toernooi werden verleid om toch even te komen kijken middels hapjes, drankjes en daar bleken enkele van onze leden toch gevoelig voor waardoor het nog eens
extra gezellig werd.

De Teams werden in eerste instantie over twee poules van vier en vijf teams verdeeld. Er zouden in
die poules alleen dubbel wedstrijden afgewerkt worden en de nummer 1 en 2 zouden doorgaan naar de kruisfinales. Als compensatie voor de minder sterke teams krijgen de sterke teams een achterstand te verwerken, zodat sommige wedstrijden niet met 0-0 begonnen, maar met
bijvoorbeeld -6-0. Dat was af en toe best even wennen, maar uiteindelijk vond iedereen z’n draai hierin en leverde het soms best verrassende uitslagen op.
Toen de stofwolken waren opgetrokken leverde het de volgende finalisten op. Team Focus (Henri en Henk) tegen De Hand van God/Wijze uit het Oosten (Paul en Rob). De Focus was net iets minder in deze wedstrijd waardoor Henri en Henk naar de kleine finale werden doorverwezen en Rob en Paul voor de titel mochten strijden. Daarin moesten ze het uiteindelijk opnemen tegen The Dream Team (Marco en Joshua) die het gelegenheidskoppel De Doorzetters (Isabelle en Marcel) maar nipt wisten te verslaan.
Voor de overige teams was het allerminst gedaan. Zij werkte nog een poule van 5 af om te bepalen wie de nummers 5 t/m 9 van het toernooi zouden worden. Hierbij speelde ze een best op Three
waarbij de eerste game een dubbel was en de volgende games enkelspelen. Ook in deze poule werd weinig weggegeven. Ook de tussentijdse catering van pizza’s, Döner en Shoarma kon hier weinig aan veranderen. Voor het scheiden van de markt was er zelfs nog een knappe prestatie op te tekenen toen De Vriesekoopjes (Yolanda en Nicole) hun eerste punten binnenhaalden.

Dat de finales ook geen verplicht nummertje waren bleek uit het fanatisme waarmee om de punten
werd gestreden. Rob die zelfs nog had getwijfeld om mee te doen vanwege rugklachten verbeet de pijn is waarschijnlijk nu nog altijd aan het revalideren. In de kleine finale viel de beslissing in de derde partij nadat de dubbel door een zeer gefocust team was gewonnen en Marcel in de daarop volgende enkelpartij Henri versloeg. Henk wist met zijn onnavolgbare spel Isabelle te kloppen waardoor de derde plaats een feit was.
In de finale was het zo mogelijk nog spannender. De dubbel werd in een best of Five een prooi voor The Dreamteam. De enkelspelen moesten dus de beslissing brengen. Daarin steeg Paul boven zich uit door Marco met gevarieerd spel achter zich te laten. Joshua had zich zelf een mooi verjaardagscadeau kunnen doen, maar tegen het geweld van Rob bleek geen kruid gewassen ook al
was er een derde game voor nodig. En zo bleek maar weer dat onze lieve heer ook zijn voorkeur had deze competitie. Feit was dat de zwaarbevochten titel bij De Hand van God/Wijze uit het Oosten
(Paul en Rob) kwam. Uit handen van Tamara en Isabelle ontvingen zij de Jos Theijssen bokaal.

Na de prijsuitreiking sloot Maarten in z’n rol als voorzitter een prachtig jubileumjaar af en kunnen we
op naar de volgende 50 jaar!

Uitslag Finale Jubileum Duo Competitie
# Team Spelers
1. De Hand van God/Wijze uit het Oosten > Paul & Rob
2. The Dream Team > Marco & Joshua
3. Team Focus > Henri & Henk
4. De Doorzetters > Marcel & Isabelle
5. De Kampioenen > Maarten & Tamara
6. Ping & Pong > Michiel & Melek
7. De Krentenbollen > Gijs & Harry
8. De Meppers > Zafer & Tom
9. De Vriesekoopjes > Yolanda & Nicole