Zondag 28 Januari, het is weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen! Dit jaar zelfs met een leuke grote jeugd groep!

Wie nog eens na wil genieten van de > clubkampioenschappen < kan de door Henk gemaakte foto’s nog eens bekijken.

Om 10 uur ‘s ochtends na een lekker bakje koffie of thee begonnen starten de groepsfase.

Vele spannende wedstrijden waar veel sets niet bij 11 punten beslist werden, zo gingen bijvoorbeeld nieuwkomer Willem en Jochem tot de 15-17 door en werd er gestreden tot het bitter eind.

Niet alleen bij de volwassenen werd er hard gestreden maar ook bij de jeugd. Na 80% te spelen in zijn eerste competitie seizoen was Jasper Verhoeven favoriet om te gaan winnen. Maar teamgenoten Thijs en Keano zouden het hem niet makkelijk maken. Na hard bevochten wedstrijden kwam er een eind aan de jeugd kampioenschappen. De eerste winnaar was bekend! Inderdaad favoriet Jasper bleek een tandje te sterk te zijn voor iedereen en werd niet verslagen vandaag! Gefeliciteerd Jasper met het behalen van je eerste Clubkampioenschappen. Als runner up Keano en op de derde plek Thijs.

Na de prijs uitreiking was het tijd voor de kwartfinales waar eerdere Clubkampioen Paul het opnam tegen Marcel. Marcel kwam sterk uit te voeten en kwam snel op een 2-0 voorsprong, Paul wist nog een setje weg te snoepen het mocht niet genoeg zijn. Marcel gaat door naar de halve finale. Marco nam het op tegen Willem in een spannende wedstrijd met veel harde topspin ballen wist Marco uiteindelijk toch te winnen en zal in de halve finale Marcel treffen. Sander nam het op tegen regerend clubkampioen Michiel om de 3e halve finale plek, na 4 spannende sets wist Sander de winst te pakken, dat betekend dat we dit jaar een nieuwe clubkampioen zouden gaan hebben! Als laatste streden Gijs en nieuwkomer Wesley voor de laatste halve finale plek. Na een uitputtende wedstrijd met vele lange rally’s wist Gijs toch te winnen en zal in de halve finale het opnemen tegen Sander.

Marcel en Marco vochten hard om hun plek in de finale, Marco staat bekend op zijn forehand topspin ballen maar Marcel leek deze goed onder controle te kunnen houden. Zo was Marcel de sterkste van de twee en was de eerste finalist bekend. Ondertussen was ook de wedstrijd tussen Sander en Gijs begonnen, de eerste set ging nek aan nek en werd door Gijs gewonnen met 12-10. Echter Sander had andere plannen en zette een tandje bij en won met een nette 3-1.

De finale gaat van start tussen Sander en Marcel, ze lijken beiden precies even sterk waarbij de eerste 3 sets dan ook eindigde met 12-10, 11-13 en 10-12. Hierdoor kwam Sander op een 2-1 voorsprong. Een spannendere finale konden wij ons niet wensen! Marcel gaf zich nog niet gewonnen en zette een dominate 4e set neer waarbij hij met 11-4 won, 2-2 we gaan een alles beslissende set in. Wederom punt voor punt kwam uiteindelijk Marcel op een 10-7 voorsprong! Marcel haalde alles uit de kast, een mooie spinbal een poging tot een netbal maar het mocht niet baten. 10-10! Na enkele rally’s werd het 13-11 voor Sander en mocht hij zich voor het eerst kronen tot Clubkampioen!

Gefeliciteerd Sander en hopelijk kom je volgend jaar de titel verdedigen.